Sezóna klimatizací začíná: Mobilní a nástěnné klimatizace Whirlpool

Klimatizace

Jak se blíží spalující letní vedra, je čas připravit se na letní sezónu. Spolehlivá a účinná klimatizace je nezbytná pro udržení optimální teploty a pohodlí vašich obytných prostor. V tomto článku se podíváme na mobilní a nástěnné klimatizace Whirlpool. Probereme také některé základní příslušenství pro údržbu, které zajistí optimální výkon a hygienický provoz klimatizace.

Mobilní klimatizace Whirlpool:

Řada mobilních klimatizací Whirlpool poskytuje flexibilitu pro chlazení jakékoli místnosti bez nutnosti složité instalace a stavebních úprav. Tyto jednotky jsou vybaveny kolečky, která vám umožňují klimatizaci snadno je přemístit z jedné místnosti do druhé v závislosti na vašich potřebách. Mobilní klimatizace Whirlpool jsou navrženy tak, aby byly kompaktní a účinné, díky čemuž jsou ideální pro menší prostory, jako jsou byty, ubytovny nebo kanceláře. Díky pokročilým funkcím, jako je dálkové ovládání, nastavitelné rychlosti ventilátoru a režim odvlhčování, zajišťují tyto klimatizační jednotky komfortní teploty v místnosti, kde jsou používány.

Nástěnné klimatizace Whirlpool:

Pro ty, kteří hledají trvalejší řešení chlazení, jsou oblíbenou volbou nástěnné klimatizace Whirlpool. Nástěnné klimatizace se skládají ze dvou hlavních jednotek: vnitřní jednotky a venkovního kompresoru. Vnitřní jednotka je instalována uvnitř místnosti, zatímco venkovní jednotka je umístěna mimo budovu. Toto nastavení umožňuje tichý provoz, protože hlučné komponenty jsou umístěny mimo obytný prostor. Nástěnné klimatizace Whirlpool jsou známé svými výkonnými chladicími schopnostmi, energetickou účinností a pokročilými funkcemi, jako jsou chytré možnosti připojení, přesné řízení teploty a systémy čištění vzduchu.

Jak vybrat ten správný typ klimatizace se dočtete v článku Mobilní versus nástěnná: Kterou klimatizaci vybrat? na našem Blogu

Instalace klimatizace

Mobilní klimatizaci můžete v podstatě začít používat ihned. Jediné co je potřeba zajistit je efektivní odvod teplého vzduchu, který při provozu klimatizace vzniká. K tomu dobře poslouží Instalační sada pro mobilní klimatizaci WPro ASK 007 nebo Instalační sada pro mobilní klimatizaci Sencor SAX W001.

Více se se dočtete v článku Jak vybrat a nainstalovat mobilní klimatizaci  na našem Blogu.

U nástěnné klimatizace je to s uvedením do provozu trochu náročnější a je nutno počítat s tím, že budou nutné drobné stavební práce, kvůli propojení vnitřní a vnější části klimatizační jednotky. Vzhledem k tomu, že při instalaci nástěnné klimatizaci dochází ke svařování potrubí chladícího okruhu a plnění chladícího plynu, tak doporučujeme tento úkon přenechat specializované firmě. 

Pro zajištění optimálního výkonu a dlouhé životnosti vaší klimatizace je zásadní pravidelná údržba. Veškeré informace o údržbě klimatizace popisujeme v článku Příprava klimatizace na sezonu na našem servisním webu, kde najdete širokou nabídku náhradních dílů pro spotřebiče značek Whirlpool, Indesit, Hotpoint, Bauknecht, Ignis a Polar.