Tradiční surovina v netradičním podání. To je červená řepa v našem zimním salátu. Ve spojení s listovým salátem báječně chutná a dodá vitamíny i minerály. Ideální bojovník proti chřipce!
Červená řepa na listovém salátu s plátky mandlí a datlovou zálivkou
Ingredience:
- 1 větší červená řepa s mladými listy
- 2 hrsti oblíbených salátových listů
- 1 menší hrst plátků mandlí
- 1 lžíce mletých konopných nebo jiných semínek
- 5 ks sušených datlí
- Šťáva z ½ limetky
- Troška vody
Postup:
- Datle namočte do hrnku vody.
- Řepu zbavte listů a bulvu uvařte doměkka.
- Listy řepy omyjte a smíchejte s listovým salátem.
- Datle spolu s vodou (v níž se namáčely) a limetkovou šťávou dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
- Uvařenou řepu pokrájejte na kostičky.
- Na talíř rozprostřete listy salátů, na ně položte kostičky řepy.
- Vše zalijte datlovou zálivkou.
- Zdobte mandlemi a semínky a ihned servírujte.
TIP: Salát báječně chutná s celozrnným pečivem nebo rozpečeným chlebem.
TIP 2: Červenou řepu jde péct v troubě. Pečená řepa provoní kuchyni i celý salát. Pečte cca na 180 °C po dobu 30 minut.
Přejeme dobrou chuť!