Máte v ledničce vepřové kotlety a hledáte nejlepší recept? Vyzkoušejte je pečené v parmazánové strouhance s čerstvou petrželkou. Báječná středomořská kombinace, kterou uctíte i vzácnou návštěvu.
Ingredience:
- 4 telecí nebo vepřové kotlety
- Celozrnná strouhanka ze 2 kusů pečiva
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- Špetka soli
- 2 vejce
- Lžíce mléka
- Lžíce čerstvé nasekané petrželky
Postup:
- Strouhanku smíchejte s parmazánem a špetkou soli.
- Vejce vyšlehejte vidličkou se lžící mléka a nasekanou petrželkou.
- Crisp talíř předehřejte v mikrovlnce s funkcí Crisp na 3 minuty.
- Kotlety obalte ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ještě jednou ve strouhance.
- Předehřátý Crisp talíř vyjměte z trouby a položte na něj obalené kotlety.
- Vložte do mikrovlnné trouby a zapněte zapékání Crisp cca na 6 minut.
TIP: Nemáte mikrovlnku s funkcí Crisp? Upečte kotlety v sýrové strouhance v klasické horkovzdušné troubě. Nastavte 190 °C a pečte zhruba po dobu 30–35 minut, dokud krusta nezezlátne.
Vepřové kotlety Palermo podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Jako přílohu můžete zvolit i lehký zeleninový salát, například s červenou řepou.
Přejeme dobrou chuť!