Recept: Rychlá zeleninová tortilla z trouby i pánve

Vaječná tortilla plná zeleniny a dalších dobrot představuje ideální rychlý oběd nebo večeři. Skvěle navíc chutná i za studena. Připravte si ji v mikrovlnce s funkcí Crisp, běžné troubě nebo jednoduše na pánvičce.

Ingredience:

  • 2 mladé cukety
  • 1 cibule
  • 5 lžic strouhaného parmazánu
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 ml mléka
  • 4 vejce
  • čerstvá petrželová nať
  • olivový olej
  • koření (směs zelených bylinek)
  • sůl

Postup přípravy v mikrovlnné troubě s funkcí Crisp:

  1. Menší cuketu nakrájíme na malé hranolky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na podobné kousky jako cuketu. Oboje vložíme na Crisp talíř a pokapeme trochou olivového oleje. Osolíme, přidáme trochu bylinkové směsi, vložíme do trouby a zapneme funkci Crisp přibližně na 8 minut.
  2. Mezitím si připravíme další přísady. Rozklepneme 4 vejce a přidáme k nim nasekanou petrželovou nať, mléko, parmazán a trochu zelených bylinek. Osolíme a rychle promícháme.
  3. Zeleninu vyndáme z trouby a ihned na ni nalijeme vaječnou směs. Nakonec ještě posypeme tvrdým sýrem a vložíme zpět do trouby. U typů Jet Chef, Axent, Vitesse a Twin nastavíme funkci Crisp na 10 minut. Pokud máte typ Max nebo Mini Built, bude vám stačit jen 9 minut zapékání. 

Náš tip! Do tortilly můžeme přidat i jakoukoli další zeleninu dle chuti – papriky, rajčata nebo lilky. Skvěle chutná také s uzeným lososem nebo sušenou šunkou.

Zeleninovou tortillu můžeme připravit také

  • na pánvi

Nakrájenou zeleninu podusíme i s kořením krátce na olivovém oleji. Jakmile trochu změkne, zalijeme ji vaječnou směsí a plotýnku snížíme na střední plamen. Po 5 minutách posypeme tvrdým sýrem a necháme dopéct.

  • v klasické troubě

Použijeme formu na kulatý koláč. Vložíme do ní nakrájenou zeleninu, kterou jsme osolili, okořenili a zakápli olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme na 170 °C cca 10-15 minut. Zeleninu je třeba hlídat, aby se nepřipálila. Jakmile bude lehce opečená, zalijeme ji vaječnou směsí, posypeme sýrem a vložíme zpět do trouby. Dopékáme při teplotě 150 °C.

Přejeme dobrou chuť.