Letní piškotová roláda, která se vždycky povede, přímo láká k nakrojení. Lehoučké těsto a náplň „nezaplácnou“, jen příjemně naladí na zbytek dne. Takovým drobným hříchem nepohrne žádný host.
Ingredience:
Na těsto:
- 4 žloutky + 4 bílky
- 70 g cukru moučky
- 60 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- ½ prášku do pečiva
Náplň:
- 200 g ricotty
- 200 g mascarpone
- 200 g bílé čokolády
- ½ vaničky tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- Cukr moučka (dle chuti)
Postup:
- Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do jemné pěny.
- Bílky se špetkou soli šleháme, dokud neztuhnou. Přidáme do mísy.
- Promícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu prosijeme ke směsi.
- Vše dohromady zlehka promícháme.
- Rozpálíme troubu na 180 °C.
- Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme 8–10 minut.
- Ihned po dopečení položíme ještě horkou roládu i s pečicím papírem na mokrou, vyždímanou utěrku.
- Společně i s utěrkou stočíme do tvaru rolády.
- Necháme vychladit.
- Zatím si připravíme náplň. Ricottu, mascarpone, vanilkový a moučkový cukr krátce vyšleháme.
- Přidáme tvaroh a bílou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
- Vše dohromady zamícháme.
- Vychladlou roládu rozvineme, potřeme náplní a poklademe jahodami.
- Srolujeme zpět. Přitom opatrně sundáme pečicí papír.
A je to! Přejeme dobrou chuť.
Roláda vydrží v lednici určitě 2–3 dny.
TIP: Hotovou roládu krájejte na plátky, zdobte jahodami a lístky čerstvé máty. Roládu výborně doplní jemné jahodové smoothie s chia semínky.