Recept: Piškotová roláda s jahodami a ricotovo-tvarohovou náplní

Letní piškotová roláda, která se vždycky povede, přímo láká k nakrojení. Lehoučké těsto a náplň „nezaplácnou“, jen příjemně naladí na zbytek dne. Takovým drobným hříchem nepohrne žádný host.

Ingredience:

Na těsto:

  • 4 žloutky + 4 bílky
  • 70 g cukru moučky
  • 60 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • ½ prášku do pečiva

Náplň:

  • 200 g ricotty
  • 200 g mascarpone
  • 200 g bílé čokolády
  • ½ vaničky tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • Cukr moučka (dle chuti)

piskotova-rolada

Postup:

  1. Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do jemné pěny.
  2. Bílky se špetkou soli šleháme, dokud neztuhnou. Přidáme do mísy.
  3. Promícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu prosijeme ke směsi.
  4. Vše dohromady zlehka promícháme.
  5. Rozpálíme troubu na 180 °C.
  6. Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečeme 8–10 minut.
  8. Ihned po dopečení položíme ještě horkou roládu i s pečicím papírem na mokrou, vyždímanou utěrku.
  9. Společně i s utěrkou stočíme do tvaru rolády.
  10. Necháme vychladit.
  11. Zatím si připravíme náplň. Ricottu, mascarpone, vanilkový a moučkový cukr krátce vyšleháme.
  12. Přidáme tvaroh a bílou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
  13. Vše dohromady zamícháme.
  14. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme náplní a poklademe jahodami.
  15. Srolujeme zpět. Přitom opatrně sundáme pečicí papír.

A je to! Přejeme dobrou chuť.

Roláda vydrží v lednici určitě 2–3 dny.

TIP: Hotovou roládu krájejte na plátky, zdobte jahodami a lístky čerstvé máty. Roládu výborně doplní jemné jahodové smoothie s chia semínky.