Vydatná večeře během 20 minut? S unikátní pečicí funkcí Crisp mikrovlnek Whirlpool žádný problém! Zkuste voňavé masové kuličky – skvělý tip italských šéfkuchařů. Zabodujete s nimi doma i při posezení s přáteli.
Ingredience na masové kuličky:
- 200 g mletého hovězího masa
- 100 g dušených žampionů
- strouhaný sýr
- aromatické bylinky
- strouhanka
- 50 g prosciutta
- 5 vajec
- sůl
- pepř
Postup:
- Do mísy vložíme mleté maso, dušené žampiony, trochu sýra, bylinky, šunku a vejce. Směs dle chuti osolíme, opepříme a vše pořádně promícháme.
- Ze směsi tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance a vložíme na Crisp talíř. Nakonec ještě lehce zakápneme trochou oleje.
- Vložíme do mikrovlnné trouby. U typů Jet Chef, Axent, Vitesse a Twin si nastavíme funkci Crisp na 15 minut. Pokud máte typ Max nebo Mini Built, bude vám stačit u funkce Crisp jen 14 minut.
TIP: Pokud nemáte mikrovlnnou troubu s funkcí Crisp, můžete kuličky péct i v klasické troubě. Pečte zhruba 15-20 minut na 200 stupňů.
Tipy na dochucení kuliček:
- kari
- chilli
- sladká paprika
- pálivá paprika
- mletý kmín
- špetka skořice
- provensálské koření
Jakou zvolit přílohu?
Masové kuličky budou výborně chutnat jen s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem. Pokud si k nim ale připravíte i rajčatovou omáčku, vyzkoušejte rýži nebo těstoviny. Nebo zkuste něco nového – krémovou polentu.
Krémová polenta
(4 porce)
- cca 200 g instantní polenty
- 200 ml rostlinné smetany, např. mandlové
- sůl, pepř
- špetka muškátového oříšku
Smetanu přivedeme k varu, přisypeme polentu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a mícháme minutu, dvě do zhoustnutí. Odstavíme z plotny, rozdělíme na talíře, doplníme kuličkami a podáváme.
Přejeme dobrou chuť.