Chia pudink představuje výbornou a energií nabitou snídani, svačinu či odpolední dezert. Hotový ho máte raz dva, příjemně zasytí a v létě ochladí i osvěží zároveň. Chia semínka podporují hydrataci, imunitu a zlepšují trávení.
Pudink s chia semínky, banánem a domácím müsli
Ingredience (1 porce):
- 250 g mandlového jogurtu
- 2 lžíce chia semínek
- Špetka mleté vanilky
- 1 zralý banán
- 20 g pohankových vloček
- Hrst lískových ořechů (předem namočených)
- 20 g extrudované quinoy
- 20 g extrudovaného amarantu
- Lžička lněných semínek
- Menší hrst slunečnicových semínek
- Lžíce lískového oleje
- Lístky čerstvé máty
Postup:
- Do jogurtu přidejte ½ banánu, přisypte chia semínka a mletou vanilku. Vše důkladně rozmixujte kvalitním mixérem, přelijte do sklenice a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
- Lískové ořechy nasekejte nadrobno.
- Vločky smíchejte spolu s quinoou, amarantem, ořechy, lněnými i slunečnicovými semínky a olejem.
- Směs rozprostřete na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 170 °C max. 10 až 15 minut. Doba pečení závisí na typu trouby, proto granolu průběžně kontrolujte.
- Mezitím si nakrájejte banán na kolečka.
- Vychladlý chia pudink posypejte křupavou granolou a ozdobte plátky banánů a lístky máty.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také letní piškotovou roládu s jahodami.